علی اکبر تیموری

علی اکبر تیموری

تنوع - سرگرمی - گوناگون
علی اکبر تیموری

علی اکبر تیموری

تنوع - سرگرمی - گوناگون

نفس عمیقی

وضعیت بدن پس از یک نفس عمیق


اگر به شما گفته شود که می توانید با نفس عمیق وضعیت سلامت خود را دگرگون سازید، چه واکنشی خواهید داشت؟

پژوهش‌های بسیاری نشان می‌دهد که تنفس عمیق می‌تواند سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت کند، اضطراب و افسردگی را کاهش دهد، هورمون‌های مغز را تحت تاثیر قرار دهد، روند آسیب دیدگی ماده ژنتیکی انسان را متوقف کند و حتی آهنگ پیری را کند سازد.

تنفس عمیق پیام‌هایی را به مغز ارسال می‌کند تا ضربان قلب را کند سازد، گوارش را بهبود ببخشد و احساس آرامش و تندرستی را افزایش دهد؛ از این‌رو ترشح هورمون‌های استرس مانند کورتیزول‌ را کاهش می‌دهد.

 اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی می‌تواند به تدریج وخیم‌تر شود، در نتیجه، کاهش ترشح هورمون‌های استرس مانند کورتیزول، برای موفقیت در درمان این اختلالات حیاتی است.

به گزارش ایسنا، نتایج مطالعه دیگری که در نشریه International Journal of Geriatric Psychiatry منتشر شد، نشان داد که تمرین تنفس عمیق به صورت منظم، همانند انجام این کار در زمان آرام سازی ذهن، تأثیرات چشمگیری بر سلامت روانی، قدرت شناختی و تلومراز دارد. تلومرها میانگیرهایی در انتهای ماده ژنتیکی انسان است که به محافظت و سازماندهی DNA کمک می‌کند.

تنفس عمیق اثری چشمگیر بر سه ترکیب شیمیایی در بدن انسان دارد که به نام سیتوکین‌ها شناخته می‌شوند. این سیتوکین‌ها با درد و التهاب پیوند خورده‌اند اما تنفس عمیق میزان این ترکیبات را کاهش می‌دهد که در پی آن درد کاهش می یابد.

 انواع مختلفی از تمرینات تنفس عمیق وجود دارد، از جمله شمارش هنگام انجام عمل دم و بازدم. ابتدا طی سه شماره عمل دم را انجام دهید، توقفی کوتاه داشته باشید، سپس عمل بازدم را طی سه شماره انجام دهید و این کار را تکرار کنید. انجام این تمرین به صورت روزانه از ۱۰ دقیقه تا یک ساعت مفید است. البته تنفس عمیق در طول روز نیز مفید محسوب می‌شود.