علی اکبر تیموری

علی اکبر تیموری

تنوع - سرگرمی - گوناگون
علی اکبر تیموری

علی اکبر تیموری

تنوع - سرگرمی - گوناگون

زیبایِ مرموز






پرونده های مجهول

زیبایِ مرموز

مناطق زیبایی در جهان هستند که دلیل وجود داشتن‎شان مبهم است
نویسنده : فاطمه قاسمی | مترجم

می‎دانستیدمناطقی در دنیا وجود دارد که نباید وجود داشته‎باشد؟ یعنی وجودشان براساس شرایط جغرافیایی و زیستی قابل توجیه نیست ولی خب وجود دارند و مغز پژوهشگران و دانشمندان  را به چالش می‎کشند. در پرونده مجهول این هفته، با دهان باز به چندتا از عجیب‎ترین این مناطق و پدیده‌ها سری می‎زنیم:

 

 غار مویل
غارها همیشه جذاب و شگفت‎انگیز بوده‎اند ولی غار «مویل» رومانی شبیه هیچ‎کدام دیگر از موارد مشابه  خودش نیست. مویل در سال 1986 خیلی اتفاقی در جریان تأسیس یک مرکز برقی، کشف شد. محققان متوجه شدند ورودی این غارِ کهن‎سال، پنج‎ونیم میلیون سال پیش بسته شده و هیچ نوری به آن وارد نشده‎است. مویل طبیعتا با چنین شرایطی باید خالی و سوت‎وکور باشد ولی درنهایت شگفتی، حیات در آن جریان دارد البته اکوسیستمش کاملا با دنیای بیرون فرق می‎کند. در دل غار،  دریاچه‌ای وجود دارد که بوی تخم‎مرغ گندیده می‌دهد. 48 ‌گونه موجود زنده سمی در مویل کشف شده‎اند که هیچ جای دیگری در زمین دیده نشده‎اند؛ این موجودات به دلیل نبودن نور و اکسیژن کافی به شکل‌های عجیبی رشد کرده‎ و بی‌رنگ‎اند.
 

 دایره‌های نامیبیا
در بیابان «نامیب»، زمین‌های مریخ‌گونه‎ای وجود دارد که در آن‎ها دایره‎هایی به قطر ۳ تا ۲۰ متر با فاصله‌ منظم از هم شکل گرفته‎است. سرتاسر بیابان پوشیده از گیاهانِ معمولِ منطقه است ولی در این دایره‎ها هیچ گیاهی وجود ندارد، مثل این‎که کسی با ماشین‎ چمن‎زنی آن‎ها را اصلاح کرده‎باشد. مردم محلی معتقدند این دایره‎‌ها ردپای ارواح هستند و بعضی‎ها آن‎ها را به عبور بشقاب‎پرنده‎ها نسبت می‎دهند. دانشمندان می‎گویند احتمالا کار، کارِ موریانه‎هاست، ریاضی‎دانان هم تلاش کرده‎اند با معادلات ریاضی الگو  و شاید دلیل تشکیل حلقه‎ها را پیدا کنند ولی هیچ‎کدام از این حدس‎ها و تلاش‎ها تا الان راه به‎جایی نبرده‎ و راز میلیون‎ها حلقه زیبای اسرارآمیز، هنوز سربه‎مهر است.  
 

 نورهای هسدالن
بالای دره «هسدالن» در نروژ، نورهای زیبایی دیده می‎شوند که نه منبع‎شان مشخص است و نه دلیل پیدایش‎شان. این نورها در روز و شب و هر نوع شرایط آب‎وهوایی به چشم می‎آیند؛ رنگ‎شان ترکیبی از زرد و سفید و قرمز است و طول زمان دیده شدن‎شان بین چند ثانیه تا چندساعت متغیر است. ماجرایی که معمای این نورها را مرموز‌تر می‌کند، به چند سال پیش برمی‌گردد.  تیمی از دانشگاهی در سوئد با استفاده از چند هواپیمای بدون‌سرنشین و بعد از چندین ماه تحقیق موفق شدند درست در شبی که نورها قابل مشاهده بودند، هواپیماها را به سمت نور هدایت کنند اما متوجه شدند که نورها دربرابر حضور هواپیماها واکنش نشان می‎دهند و مسیر و جهت حرکت‎شان را عوض می‎کنند. در سال‎های اخیر، متخصصان حوزه یوفو و اجسام پرنده ناشناس هم وارد میدان شدند ولی تحقیقات‎‎شان بی‎نتیجه ماند.
 

 توفان رعدوبرق
بر فراز رودخانه «کاتاتومبو» در ونزوئلا، هر شب حدود ساعت ۷ توفانی از رعدوبرق شروع می‎شود و تا ساعت 10 ادامه پیدا می‎کند. رعدوبرق‎ها 260 شب در سال رخ می‎دهند و هیچ‎کس نمی‎تواند درباره‎شان توضیح بدهد. البته در سال 2010 به‎طرز عجیبی به مدت یک روز، متوقف شدند ولی بعد دوباره ادامه پیدا کردند. تئوری موردقبول تا چندوقت پیش، وجود اورانیوم در کف رودخانه بود که به تازگی رد شده است. دانشمندان حالا می‎گویند شکل کوه‎های اطراف باعث برخورد بادهای گرم با هوای سرد می‎شود و چنین توفانی را به‎پا می‎کند. این نظریه هم هنوز تأیید نشده‎است.


منابع: scpience، dailymail، abcnews، lastsecond، amusingplanet