علی اکبر تیموری

علی اکبر تیموری

تنوع - سرگرمی - گوناگون
علی اکبر تیموری

علی اکبر تیموری

تنوع - سرگرمی - گوناگون

هفت غار

دره هایی زیبا که می‌توانند مقصد گردشگری شما در این آخر هفته باشند؛


از هفت غار و هفت وادی تا یک دره و سه آبشار


پاییز بهترین فصل سفر برای دوستداران رنگ و طبیعت است. پس به بهانه سردی و بارانی بودن هوا لذت تجربه این طبیعت بکر و رنگارنگ را از دست ندهید.

در پاییز همه چیز مهیاست، باد ملایمی که می‌وزد، برگ‌هایی که رنگین‌کمانی از رنگ را ساخته‌اند و با صدای خش‌خش‌شان زیر پای شما ساز پاییز می‌نوازند و جاده‌هایی فارغ از ازدحام تابستانی، انتظار شما را می‌کشند.

اما صرف نظر از فصل پاییز و حال و هوای آن، بعضی مقاصد هم هستند که باید حتما سرکی به آن‌ها بکشید، بس‌که زیبایی و شکوه در خلقت آن‌ها نهفته است.این هفته قصد داریم به شما دو دره پُر رمز و راز و زیبا را معرفی کنیم که مقصد گردشگران حرفه‌ای هستند.

هفت ‌غار، هفت‌ وادی

دره هفت غار در شهر نیشابور قرار دارد و به منزله هفت وادی یا هفت تنگه است. در واقع در داخل این دره غار طویل و درازی وجود ندارد و همان تنگه و فرورفتگی های آن، موجب شهرت این دره در طول تاریخ شده‌اند.

ویژگی آن چیست؟

این دره با تنوع و دگرگونی خود، اشتیاق دیدار را در بازدیدکنندگان افزایش می‌دهد زیرا به دلیل فرسایشی بودن و شیب تند آن هرساله پس از بارش‌ها شکل جدیدی به خود می‌گیرد و آبشارهای بزرگ وکوچکی را ایجاد می‌کند و مرتب دچار دگرگونی می‌شود. پس سفر به این منطقه هرگز تکراری نخواهد بود. همچنین رنگ سرخ خاک رسی آن باعث رنگ آمیزی و جلوه‌های خاصی شده است.

چطور برویم؟

مسیرهای متفاوتی برای دسترسی به دره هفت غار وجود دارد اما آسان‌ترین آن مسیر روستای باغرود است که پس از 10دقیقه کوهپیمایی می‌توان به ابتدای این دره در ارتفاع هزار و 500 متری رسید. از دیگر مسیرهای دسترسی می‌توان به خود روستای غار اشاره کرد.

جالب است بدانید که پس از عبور از این دره و یک دل سیر تماشای زیبایی‌های آن به مدت تقریبا دو تا سه ساعت، به منطقه‌ای باز و سرچشمه اصلی رودخانه در ارتفاع هزار و 900 متری خواهید رسید. آب چشمه اگرچه سرد و گواراست اما املاح زیادی در آن وجود دارد. در این محل چندین درخت گردو نیز دیده می‌شود.

 برای ادامه مسیر به دوراهی خواهید رسید که سمت چپ به روستای برفریز و سمت راست به روستای رود می‌رسد.

شکوه رنگ بر شانه درختان

دره زیبای ارزنه از توابع بخش باخرز در شمال شرق شهرستان تایباد زیبایی‌اش را در این فصل مدیون رنگین شدن درختانش است. سرتاسر دره ارزنه توسط درختان غیر مثمر کهن سال با سایه ای دلپذیر پوشیده شده و هر آخر هفته پذیرای گردشگران و دوستداران طبیعت است.

چطور بریم؟

 این دره، در فاصله سه کیلومتری روستای ارزنه قرار دارد. ویژگی بارز آن علاوه بر وجود درختان چنار کهن سال ، رودخانه ای است که از انتهای این دره و از میان کوه‌ها جریان پیدا کرده و به پایین سرازیر می شود.

همچنین پستی بلندی‌های این مکان آبشاری بسیار زیبا را ایجاد کرده است. کوه ارزنه یکی دیگر از جذابیت‌های این منطقه است که بلندایی به طول دو هزار و 468متر دارد. درختان هوای پاک و نفس خوش به مسافران هدیه می کنند.

دیگه چی داره؟

سه آبشار پی در پی نیز در امتداد رود ارزنه از ارتفاعات (کوه های باخرز) سرازیر می شوند. در بالادست آبشار اول، آبگیری است که گاهی اهالی محلی در تابستان در آن آبتنی می‌کنند. دسترسی به این آبگیر، تقریبا سخت و دشوار است.آبشار اصلی، باارتفاع ۶۰ متر، در ضلع جنوب غربی آبگیر و آبشار دوم، با ارتفاع تقریبی ۲۵ متر در جنوب آبگیر به صورت پلکانی و آبشار سوم در ضلع غربی آبگیر واقع شده و در واقع ترکیبی از دو آبشار قبلی است.این آبشار با ارتفاع ۳۰ متر، ابتدا در آبگیری کوچک جمع می شود و سپس جریان می یابد.جالب است بدانید که بعضی از درختان سرو،  بید و بنه این منطقه قدمتی چند صد ساله دارند.توصیه می‌کنیم در مسیر این سفر گردشگری کوتاه‌تان حتما سری هم به روستای ارزنه بزنید.

این روستا دو بافت قدیمی و جدید دارد . کوچه ها و معابر روستا پیچ در پیچ و نا منظم اند. خانه های آن معمولا دریک طبقه ، با سقف های مسطح و دیوارهای خشتی یا آجری ساخته شده است. خلاصه این روستا نیز برای خودش یک جاذبه زیبای گردشگری به شمار می‌آید.

مراقب هوا باشید

برای سفر به این دو دره در ایام پاییز حتما از احوال آب و هوای منطقه مطمئن شوید چرا که بارش باران می‌تواند در دره‌ها به سیلاب منجر شود، پس در اصطلاح بی‌گدار به آب نزنید.