علی اکبر تیموری

علی اکبر تیموری

تنوع - سرگرمی - گوناگون
علی اکبر تیموری

علی اکبر تیموری

تنوع - سرگرمی - گوناگون

با بهـار تا بهشت ارغوانی






سفرهایی از جنس اردیبهشت و دگرگونی هایش

با بهـار تا بهشت ارغوانی

اردیبهشت و باران های بهاری، صفای طبیعت پیرامون ما را چندین برابر کرده است. این هوای دلنشین و چنین طبیعت زیبایی، جان می‌دهد برای طبیعت گردی. صد البته که می‌شود بعضی از زیباترین جلوه‌های طبیعت را در اطراف خودمان پیدا کنیم. پس حیف است که این آخر هفته را در خانه بمانید. در «راه بلد» این هفته به شما سه دره‌ زیبا در فاصله کمی از شهرهای مشهد و چناران را معرفی خواهیم کرد که در این روزها چهره شان از رنگ و بوی بهار دگرگون شده است.
 

دره آبشارهای زیبا
دره آبقد مشهد در مسیر جاده مشهد و چناران واقع شده و به بیان بهتر در ۶۹ کیلومتری شمال غرب مشهد قرار گرفته است.
این دره سرچشمه رودخانه چناران به شمار می آید و همنشینی کوه و رودخانه باعث شده تا سیمای زیبای طبیعت در آن جلوه دیگری داشته باشد و به مکانی خوش آب و هوا، سرسبز و باب طبع گردشگران تبدیل شود.
اطلاعاتی که از این دره وجود دارد، نشان می دهد که ارتفاع دره آبقد چناران حدود هزار و 500 متر از سطح دریاست. آب و هوای این دره هم معتدل و خشک محسوب می شود.
ارتفاع دیواره های دره بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر است و از این بابت، شباهت زیادی به دره اخلمد دارد؛ همین دیواره های بلند ، جان می دهد برای سنگ نوردی و مشتاقان این رشته ورزشی. این دره آبشارهای زیبا و دیدنی دارد که ارتفاع بلندترین آبشار این دره، به حدود ۸ متر می رسد.
در طول مسیر حرکت‌تان به سمت این دره، دو دره فرعی با پوشش درختچه و علفزار وجود دارد. پس از طی حدود ۱۰ کیلومتر یک دو آبی در بالای دره با عرض زیاد قرار دارد. در سمت چپ نیز دره ای بلند با عرض بیشتر از ۳۰۰ متر، به طرف شمال غرب و سرچشمه رود قرار گرفته است. پس از طی کردن سه کیلومتر در دره آبقد، دهنه اصلی دره هویدا و از عرض دره کاسته می شود و باغ ها به اتمام می‌ رسند.شیب دره ملایم و در طول مسیر آب در دسترس است.
دره آبقد به لحاظ موقعیت جغرافیایی در نزدیکی روستای آبقد قرار دارد. روستایی از توابع درز آب چناران که طبیعتی دیدنی دارد. خلاصه این مقصد دیدنی، پاتوق گردشگران زیادی در پایان هفته است.

 

بردامن هزارمسجد

در شهرستان چناران، دره زیبای دیگری با نام «اندیشش» در همجواری با روستایی به همین نام قرار گرفته است.
روستای کوهستانی دارای آب و هوای معتدل در تابستان و سرد در زمستان است. برای رسیدن به روستای اندیشش می توانید از مشهد به چناران و سپس به بقمچ بروید تا به مقصد برسید. ارتفاع روستا از سطح دریا حدود هزار و 800 متر است و از این لحاظ جزو مرتفع‌ترین مناطق چناران به شمار می رود.
این روستا از غرب به روستای گاش، از جنوب به روستاهای بقمچ و گاه، از شرق به اراضی روستا و از شمال به ارتفاعات هزار مسجد محدود می شود.
اهالی برای شما خواهند گفت که قدمت این روستا حدود ۴۰۰ سال است. درباره وجه‌تسمیه روستا اطلاعات تاریخی وجود ندارد ولی با توجه به داده های به دست آمده از مردم روستا، به معنای شش قبیله یا طایفه است، که اکنون به طور غیر رسمی هم مردم را به این شش طایفه می شناسند.
شغل بیشتر مردم روستا دامداری و باغداری است. از مهم ترین محصولات باغی روستا می توان به سیب، گلابی، گردو و گیلاس اشاره کرد.دامداران در این روستا به صورت نیمه کوچ زندگی می کنند به طوری که نیمی از بهار و تابستان را در ییلاق (واقع در کوه های همان روستا) به سر می برند و بقیه روزهای سال را در روستا هستند اما شهرت این روستا در نزد گردشگران به دلیل آبشار و دره آن است. البته ساختار پلکانی کوهپایه‌ای آن نیز توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
 

 بهشت ارغوانی

مثل هر سال، دره ارغوان در این فصل سیمایی زیبا و خاص دارد و گل های ارغوانی رنگش، جلوه ای از بهشت را برای گردشگران تداعی می کند.
این جا یکی از خاص ترین رویشگاه های طبیعی درختچه‌های ارغوان ایران است. «ارغوان دره» در فاصله چهار کیلومتری «طرقبه» و در مسیر «طرقدر» به روستای «کلاته آهن» قرار دارد.
برای رسیدن به این بهشت زیبا از انتهای محله طرقدر در طرقبه، وارد مسیری می‌شوید که شما را به روستای «کلاته آهن» می‌رساند. قبل از رسیدن به روستای «کلاته آهن»، مسیری آسفالته به دره‌ای باز و پهن منتهی می‌شود که‌‌ همان «دره ارغوان» است. اگر به انتهای دره بروید، چند چشمه جوشان آب را نیز خواهید دید. اهالی طرقبه از شاخه‌های منعطف ارغوان،  سبدهایی در رنگ و شکل های مختلف می‌بافند که این هنر دست به «سبدبافی» یا «ارغوان بافی» معروف است و هنر دیرینه مردم طرقبه‌ به شمار می آید.
این دره و زیبایی هایش جان می دهد برای عکس گرفتن و ثبت لحظاتی زیبا اما از شما دوستداران طبیعت می خواهیم در سفر به این نقطه گردشگری، حرمت طبیعت را پاس بدارید و مراقب باشید تا بافت گیاهی و زیست محیطی آن آسیب نبیند و از رها کردن زباله ها در این منطقه خودداری کنید.